Pozdravljeni v naši Akademiji


 

O NAS

Smo skupina ljudi, ki obožuje pse. Naše glavno vodilo v življenju je: »Every dog is happiness on the leash« (Vsak pes je sreča na vrvici). Ko k temu dodaš še drugo vodilo v življenju: »I am my brother's keeper«, dobiš Akademijo šolanih in delovnih psov Maribor.

 

Zbrali smo se, da bi skupaj, vsak na svoj način in na svojem področju, dali še eno priložnost tako ljudem kot tudi psom.

 

V prvi vrsti se ukvarjamo z osnovnim šolanjem psov vseh pasem in starosti, ki je osnova za vse nadaljnje delo. V kolikor se odločite za nadaljevanje šolanja, imamo kapacitete tudi za šolanje višjih izpitov (IGP I, II in III)  in specifik za posameznike (vzrejni pregledi, film in teater, razstave, itd.). 

 

Ukvarjamo se tudi z izobraževanjem strokovnega kadra iz različnih področij kinologije, kot so inštruktorji šolanih psov, markerji pri vajah obrambe, sprehajalci psov, itd. .

 

V veliko veselje in ponos nam je, da smo uspeli pridobiti specialiste, ki so nam s svojim znanjem priskočili na pomoč pri našem delu. Brez njih bi bilo bistveno težje.

 

Študije in tudi osebne izkušnje kažejo, da pes doda posebno vrednost in kvaliteto življenju lastnika in ljudem okoli njega. Ko rečemo, da je pes človekov najboljši prijatelj, to dobesedno drži.