Marko Jerman


Sem Marko Jerman in s kinologijo se ukvarjam že več kot 20 let.
Pri 14 letih sem dobil svojega prvega psa, Rottweilerja. Takrat sem vedel, da me bodo psi spremljali vse življenje.

 

Moja kinološka pot se je nadaljevala, ko sem med prvimi v Sloveniji k nam pripeljal pasmo Dogo Argentino. Tako me je pot zanesla v vode kinoloških razstav in vzreje.
Leta 2010 sem odprl svojo psarno Macrocanario Kennel (registrirana pri KZS) in kot prvi v Slovenijo pripeljal Presa Canario.Sem tudi zakoniti zastopnik za pasjo hrano znamke Dino že več kot 5 let.


Skozi svoja leta v kinologiji sem se (tudi skozi različna izobraževanje na področju ovčarskih pasem in molosov pri KZS) naučil ogromno o temperamentu psa, kako psi reagirajo v nepredvidljivih situacijah in kako priti do ravnovesja med psom in človekom, ki je za bivanje s psi nujno potrebno. Na vse zadnje sem v življenju bil obdan (večinoma) z velikimi, močnimi psi, ki potrebujejo določeno mero discipline in odločnosti v vzgoji.

 

V prostem času uživam v prostovoljnem delu z zapuščenimi psi, prenašanjem svojega znanja na mlajše generacije (tudi moji otroci odraščajo skupaj s našimi psi) in pomočjo lastnikom psov, ki naletijo na vedenjske probleme s svojimi psi.

 

Pred kratkim sem postal član Akademije šolanih in delovnih psov Maribor, kjer sodelujem kot strokovni sodelavec za pasjo prehrano, dodatke k prehrani in osnovno nego psa.