Marjan Horvat


Sem Marjan Horvat in psi me obkrožajo že od rane mladosti. Vedno me je veselila delo in igra z živalmi, še posebaj s psi, zato sem se, po končani osnovni šoli, vpisal na Srednjo Biotehnično šolo in pridobil poklic Veterinarski Tehnik. 

 

Moj prvi pes je bil Novofundlanec po imenu Bethoven. Z njim sem preživel večino svojega otroštva; bil je zelo dober in predan pes.

 

 

V času šolanja sem se prvič srečal s pasmo Presa Canario, ki me je takoj navdušila, zato je zame to bila edina možna izbira po izgubi Bethovna. Pričel sem z iskanjem mladička te fascinantne pasme in nazadnje na Hrvaškem našel mojega zdajšnjega psa Colta.

 

Tako se je naši družini, pred dobrim letom, pridružil moj prvi Presa Canario. Z njim pa nisem pridobil le psa, ki si ga človek lahko samo želi, temveč tudi prijatelje kot sta Marko Jerman in Boštjan Masten, posledično pa tudi to, da sem postal član Akademije šolanih in delovnih psov Maribor.

 

Delo s psi me je vedno veselilo. Moja velika želja je, da postanem vodnik delovnega psa v SV. S šolanjem svojega psa, učenjem za markerja in tehnik šolanja delam majhne korake k zadanemu cilju.

Verjamem, da se s tem moje delo in poslanstvo v kinologiji šele začenja. Veselim se novih znanj in izzivov.