Boštjan Masten


Sem Boštjan Masten in sem velik ljubitelj živali,  predvsem pa psov. S prvim psom sem se srečal že v rani mladosti pri mojih starih starših, ki sta imela psa z imenom Lesi. Z njim sem preživljal prav posebne trenutke. Vedno mi je sledil in jaz njemu. Bila sva najboljša prijatelja. Tako se je začela moja ljubezen do psov že v otroštvu.

 

Skozi leta sem imel kar nekaj psov in vedno me je zanimala kinologija. Največja sreča pa je bila, ko sem dobil Rottweilerja Dona.

 

Z Donom sva se vpisala v Akademijo šolanih in delovnih psov Maribor, da bi osvojila osnovno znanje poslšnosti; tako sem spoznal tudi Borisa in Anjo. Iz treninga v trening sva napredovala in poglabljala svoje znanje.

Moje veliko zanimanje in Borisova volja do učenja sta me pripeljala do tega, da sem se odločil, da svoje znanje nadgadim in postanem del strokovne ekipe. Tako sem se začel šolati za inštruktorja šolanja psov in se trenutno pripravljam na opravljanje izpita pri Kinološki Zvevzi Slovenije. 

 

Poleg kvalitetnega znanje kinologije sem tukaj pridobil še pomembnejšo stvar - to je ta naša povezanost, prijateljstvo in podpora celotnega teama. V veliko čast si štejem, da se učim od človeka s tako bogatimi izkušnjami in znanjem.

 

 

 

Skupaj smo si začrtali cilje, ki jih postopoma tudi izpolnjujemo. Zamisel za moj doprinos h kvaliteti in unikatnosti naše Akademije se je razvila iz moje druge ljubezni, in sicer dela z lesom. Tako sem se odločil nadgraditi svoj hobi in odpreti dejavnost za izdelovanje unikatnih, ročno izdelanih pasjih mizic, ki so narejene po meri za posameznega psa. Pridružil se mi je tudi moje dober prijatelj Gregor Hojski, ki izdeluje pasje boxse za avto in postelje po meri. Ker ti izdelki predstavljajo mojo ljubezen tako do psov kot do ročnega dela, sem temu primerno poimenoval tudi svojo dejavnost - Vse za naše kužke.

Naslednji projekt, ki ga načrtujem je nakup psičke, s katero si želim opraviti delovne izpite, tekmovati na lepotnih tekmovanjih in odpreti psarno Rottweilerjev, saj sem preko svojega najboljšega prijatelja Dona spoznal, da je ta pasma moja najljubša.